Ödebrink (S) talade om jämlikhet på OSSE:s möte i Marocko

I början av oktober deltog riksdagsledamoten Carina Ödebrink (S) i OSSE:s möte i Marocko. Under förhandlingarna pekade hon på vikten av att arbeta med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor samt effekten jämställdhetsarbete har för att utveckla samhället framåt.

Den 4-6 oktober höll den parlamentariska församlingen för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) sitt årliga höstmöte. Temat för mötet var stärkt säkerhet i Medelhavsområdet, och mötet arrangerades i Marrakech, Marocko. För Sveriges del medverkade sju riksdagsledamöter, och en av dessa var socialdemokraten Carina Ödebrink från Jönköpings län.

”Ojämlikhet skadar allvarligt samhället”

–  Utöver säkerhetsfrågor diskuterade vi även klimat- och toleransfrågor. I samband med detta lyfte jag vikten av att investera i jämställdhet för att bekämpa fattigdom och bygga en hållbar framtid. Ojämlikhet skadar allvarligt samhället, och därför är det oerhört viktigt att arbeta för kvinnlig frigörelse, säger riksdagsledamoten Carina Ödebrink. 

I samband med höstmötet besökte hon även organisationer i Marocko som arbetar för att hjälpa kvinnor att få en egen försörjning. 

Valobservatör i Vitryssland

– Bland annat besökte jag en verksamhet som utbildar kvinnor inom matlagning och servering för att de ska få möjlighet att få ett arbete och en egen försörjning. Satsningen har varit framgångsrik. 80 procent av de som gått utbildningen har i dag ett jobb, säger Carina Ödebrink.

Utöver att delta på OSSE:s årliga möten innebär uppdraget som en av Sverige representanter i organisationen att hon även ska arbeta som valobservatör. Nästa uppdrag för Carina Ödebrinks del är att valobservera i Vitryssland i mitten av november. 

facebook Twitter Email