Diana Laitinen Carlsson tar över S-riksdagsplatsen

Den 10 januari meddelade riksdagsledamoten Peter Persson att han kommer lämna riksdagen i höst. Socialdemokraterna i Jönköpings län har i dag tre riksdagsmandat från länet. De innehas av Carina Ödebrink, Peter Persson och Johanna Haraldsson.

På fjärde plats på riksdagslistan står Thomas Strand, Vaggeryd, tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna under 12,5 års tid. Thomas Strand väljer nu att tacka nej till uppdraget som riksdagsledamot.

Strand tackar nej

– Jag har efter moget övervägande meddelat partidistriktets valberedning att jag inte kommer att återvända till riksdagsarbetet till hösten. Jag är mycket glad och tacksam för de 12,5 åren som jag fick förtroende att vara riksdagsledamot. Nu har det snart gått två år sedan jag lämnade riksdagen. Jag har fått ett nytt jobb på Region Jönköpings län som sektionschef för Utbildning och kompetensförsörjning. Efter många år i riksdagen och utbildningsutskottet får jag nu som tjänsteperson arbeta med utbildnings- och kompetensförsörjningsfrågor, säger Thomas Strand.

”Stolt och tacksam”

Det innebär att Diana Laitinen Carlsson, Eksjö, som är femte namn på listan tar över efter Peter Persson. Diana Laitinen Carlsson har tidigare varit kommunalråd i Eksjö kommun.

– Beskedet kom som en stor överraskning, men en fantastiskt glädjande sådan! Jag är stolt och tacksam över att få möjligheten att förvalta det fina förtroende jag fick under den gångna valrörelsen och ska göra mitt allra bästa för att leva upp till det och att göra något bra under den här sista delen av innevarande mandatperiod, säger Diana Laitinen Carlsson, tillträdande riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

Klicka här för att höra Diana berätta mer om vad hon själv brinner för.

facebook Twitter Email