Till hösten öppnar nya Råslätt vårdcentrum

Regionråd Rachel De Basso (S) talade under förmiddagen för verksamhetschefer och media under en pressvisning av nya Råslätts vårdcentrum. Ungefär två år efter byggstarten är lokalerna nästan klara och till hösten ska alla verksamheter vara inflyttade i den nya byggnaden.

Nya Råslätt vårdcentrum kommer till hösten att samla vårdcentral, klinisk undervisningsmottagning för studenter, närservice, laboratorium och Folktandvård, samt familjecentral med kurator, barnhälsovård, kvinnohälsovård och öppen förskola.

– Att Råslätt ska få en ny vårdcentral är en fråga som vi har drivit i flera år. Med detta toppmoderna vårdcentrum kommer personalen att få alldeles nya och ändamålsenliga lokaler som skapar bättre förutsättningar för en optimal och bra arbetsmiljö. Byggnaden är bättre anpassade efter dagens och framtidens behov av hälso- och sjukvård, säger regionråd Rachel De Basso (S).

Tillgänglighet i fokus

Första spadtaget togs i mars 2019 och den nya byggnaden är 5600 kvadratmeter stor och fyra våningar hög. Tillgängligheten för besökare och arbetsmiljön för medarbetare har varit i fokus när de nya lokalerna har skapats för att ge framtidens sjukvård och övrig samhällsservice till de boende i Råslätt med omnejd.

– Det här nya och toppmoderna vårdcentrum blir ett välbehövligt lyft för Råslätt och för de boende i området. Råslätt är berikat av invånare som kommer från hela världen. Denna mångfald kan nu bättre tas emot. I nya lokaler kan tillgången till en nära, jämlik och säker vård bättre säkerställas, säger Rachel De Basso.

facebook Twitter Email