Peter Persson Jönköping

Peter Persson lämnar riksdagen till hösten

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Peter Persson har meddelat att han kommer att lämna sitt uppdrag till hösten. Orsaken är att han kommer flytta från Jönköping till Kristianstad.

Riksdagsledamoten Peter Persson har meddelat att han i höst kommer lämna sitt uppdrag. Det gör han i samband med att han flyttar från Jönköping till Kristianstad.

”Min närvaro i valkretsen blir begränsad”

– Jag upplever att jag därefter inte på önskvärt sätt kan fullfölja mitt uppdrag som riksdagsledamot. Det eftersom min närvaro i valkretsen blir mer begränsad. Därför vill jag i god tid meddela partiet att jag lämnar riksdagen efter detta riksdagsår. Således finns jag inte med då riksdagen samlas till öppnande i höst, säger Peter Persson.

Peter Persson blev invald som riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Jönköpings län 2010 och har innan dess varit kommunalråd i Jönköpings kommun samt ombudsman i Jönköpings arbetarekommun.

Fyller 65 år i april

– Till saken hör att jag fyller 65 år i april månad och har då sammantaget på helt, med glädje, tjänat vårt parti i 37 år, säger Peter Persson.

Partidistriktet vill redan nu tacka Peter Persson för allt arbete och slit han lagt ner på partiet och sina uppdrag under sin tid i Jönköpings län.

facebook Twitter Email