Persson (S) pressar regeringen i frågan avgiftsbelagda kontantuttag

Riksdagsledamoten Peter Persson (S) fortsätter att agera i frågor som rör kontanthanteringen. I en skriftlig fråga till finansmarknadsminister Per Bolund undrar han vilka åtgärder som ministern kommer att vidta för att förhindra avgiftsbeläggning av kontantuttag.

Riksdagsledamoten Peter Persson från Jönköpings län har länge tagit strid för kontanterna som betalmedel. I flera motioner, skriftliga frågor och frågor har han lyft kontanthanteringen i riksdagen. I dagarna lämnade han in en ny skriftlig fråga till finansmarknadsminister Per Bolund där han undrar vilka åtgärder som ministern kommer att vidta för att förhindra avgiftsbeläggning av kontantuttag.  

”Inte rimligt att bankerna inte tar ansvar”

– Bankomat AB driver på för att staten ska ta över ansvaret för uttagsautomaterna från bankerna, och deras VD har också nyligen hotat med avgifter vid uttag om inte det sker. Våra storbanker gör årligen enorma vinster samtidigt som staten i princip tar alla risker. Det kan därför inte vara rimligt att de frånsäger sig ansvaret för kontanter och närvaro i hela landet, och om inte det sker hota kunderna med straffavgifter. Därför har jag ställt en skriftlig fråga till ministern där jag undrar vilka åtgärder han avser att vidta för att förhindra avgiftsbeläggning vid kontantuttag, säger riksdagsledamoten Peter Persson. 

Skriftliga frågor är ett av de verktyg en riksdagsledamot kan använda sig av för att utföra ett av riksdagens uppdrag – att kontrollera regeringens arbete. 

facebook Twitter Email