Ödebrink arbetar för säkerhet och samarbete i Europa

Riksdagsledamoten Carin Ödebrink är en av Sveriges representanter i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Uppdraget innebär bland annat att hon kommer att vara valobservatör och arbeta för att demokrati och mänskliga rättigheter.

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Vaggeryds kommun, Carina Ödebrink, har blivit vald till en av Sveriges representanter för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) som är ett säkerhetspolitiskt samarbetsorgan med 57 medlemsländer.

”Stolt över förtroendet”

– Jag är väldigt stolt över att ha fått förtroendet att vara en av de riksdagsledamöter som representerar Sverige i det här samarbetet. Det här är ett viktigt samarbete för att stärka demokratin och arbetet med de mänskliga rättigheterna i Europa och jag ser fram emot att ta mig an det, säger den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Ödebrink från Vaggeryd.

OSSE har som främsta uppgift att övervaka demokratiutveckling, agera konfliktförebyggande och hantera kriser. Organisationen skickar också ut valobservatörer för att granska att demokratiska val går rätt till. 

Måste stå upp för demokratin

– I ett läge där högerextremismen åter växer sig stark i Europa har OSSE ett viktigt arbete när det gäller att stå upp för demokratin och mänskliga rättigheter, jämställdhet och fri media och journalisters rätt att arbeta. Detta är något som vi kommer att fokusera särskilt på från den socialdemokratiska gruppen i samarbetet, säger Carin Ödebrink.

facebook Twitter Email