Desiré Törnqvist delade ut fem priser på regionfullmäktige

Ordförande Desiré Törnqvist (S) delade ut fem priser under dagens sammanträde med regionfullmäktige. De många pristagarna återfinns inom kategorierna hållbarhetspris med miljöinriktning, folkhälsopris samt det vetenskapliga priset.

Regionfullmäktige hölls på Elmia i Jönköping den 5 oktober. Alla pristagarna var på plats och gav en kort presentation av sitt arbete samt fick en check, blommor och diplom av Desiré Törnqvist (S) och övriga i fullmäktiges presidium.

– Nu när vi äntligen kunde träffas fysiskt igen med regionfullmäktige passade vi på att dela ut hållbarhetsprisen, folkhälsoprisen och det vetenskapliga priset. Några av våra värdiga vinnare har fått vänta lite på ceremonin och prisutdelningen. Vi har inte haft något fysiskt sammanträde sedan november 2020. Men jag talar för hela regionfullmäktige när jag säger stort grattis till alla vinnare! säger Desiré Törnqvist (S).

Vinnare
  • Hållbarhetspris med miljöinriktning för 2020: Region Jönköpings läns möbelförråd
  • Hållbarhetspris med miljöinriktning för 2021: Område måltid inom verksamhetsstöd och service
  • Folkhälsopris för 2020: Friskis och Svettis
  • Folkhälsopris för 2021: Sävsjö kommun med civilsamhälle
  • Vetenskapliga priset för 2020: Priset delas ut av Futurum och går dels till Johan Gyllensvärd för arbetet med minskad antibiotikabehandling av nyfödda med misstänkt sepsis och dels till Karin Allgurin och Susanne Wallmo för sin studie om somaliska kvinnors erfarenhet att föda barn i Sverige.

Läs mer om alla pristagarna via den här länken!

Ordförande Desiré Törnqvist med samtliga pristagare. Fotograf: Mikael Bergström

facebook Twitter Email