Ardalan Shekarabi och Heléne Fritzon talar på 1 maj i Jönköpings län

Liksom förra året kommer Socialdemokraterna i Jönköpings län genomföra ett digitalt 1 maj-firande tillsammans med SSU, LO och ABF. Nu är det klart att firandet kommer att gästas av socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi och europaparlamentarikern Heléne Fritzon. Firandet kommer att starta klockan 09.30 och sändas på både Facebook och Youtube.

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla social distans och inte samla människor på fysiska platser kommer Socialdemokraterna inte att genomföra några fysiska arrangemang under 1 maj. I Jönköpings län kommer partiet i stället, tillsammans med SSU, LO och ABF, att genomföra ett regionalt digitalt firande. Under firandet kommer bland annat socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi och europaparlamentarikern Heléne Fritzon att tala. 

– På första maj samlas vi för att försvara de segrar som vunnits och samla stöd för reformer som utvecklar välfärden. Mer än någonsin ser vi nu behovet av det starka samhällets återkomst, säger socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi.

Heléne Fritzon: ”Mer behöver göras”

– För 100 år sedan fick kvinnor rösträtt i Sverige. Mycket har hänt sedan dess, men mer behöver göras. Både i Sverige och i resten av EU. Det kommer jag att lyfta i mitt första maj-tal i Jönköpings län, säger Heléne Fritzon, Socialdemokraternas delegationsledare och ledamot i jämställdhetsutskottet i EU-parlamentet.

Utöver tidigare nämnda talare kommer även Thomas Olsson, ordförande LO-distriktet Småland-Blekinge, Edvina Palmcrantz, ordförande SSU i Jönköpings län och Carina Ödebrink, ordförande Socialdemokraterna i Jönköpings län att tala. För musikunderhållningen står trubadurerna Alec och Maja. Firandet kommer att hållas ihop av konferencier Johanna Haglund.

Det kommer att vara möjligt att följa 1 maj-firandet på både Facebook och Youtube från klockan 09.30 på 1 maj.

facebook Twitter Email