Persson vill se tyst godkännande av skattedeklarationen

Riksdagsledamoten Peter Persson vill ha ett ”tyst godkännande” för skattedeklarationen. Med anledning av att Skatteverket i år har stängt sina öppna brevlådor för att ta emot deklarationsblanketten lyfter han detta i en skriftlig fråga till finansminister Magdalena Andersson.

I år har Skatteverket stängt sina öppna brevlådor där den som deklarerar med papper har kunnat lämna in sina dokument. I stället hänvisas dessa personer nu till att skicka in sin deklaration med posten. Detta har upprört riksdagsledamoten Peter Persson från Jönköping.

”Det är nonchalant”

– Det är drygt 1,7 miljoner personer som deklarerar på papper och jag tycker att det är nonchalant att behandla dessa människor på det här sättet. Nästa steg är väl att Skatteverket vägrar ta emot pappersblanketter helt och hållet och tvingar alla att ha en dator och skicka in sina deklarationer elektroniskt, säger riksdagsledamoten Peter Persson.

Vill se tyst godkännande

Peter Persson vill i stället ha ett ”tyst godkännande” av deklarationen – vilket innebär att om uppgifterna i deklarationen stämmer så behövs detta inte bekräftas – vare sig elektroniskt eller med pappersblanketter. Det är en lösning som även har utretts. Med anledning av Skatteverkets stängda brevlådor har han därför ställt en skriftlig fråga till finansminister Magdalena Andersson där han undrar om regeringen tänker återuppta arbetet för att införa ”tyst godkännande”.

– Jag ser det som en bra lösning för att slippa problem med inlämningen av självdeklarationen, säger Peter Persson.

facebook Twitter Email