Personalen firade Råslätts vårdcentrum med tårta

Under tisdagen tog regionfullmäktige beslut om att bygga Råslätts vårdcentrum. Under onsdagen firade personalen på Råslätts vårdcentral och folktandvård beslutet med tårta.

Det var glada miner både på Råslätts vårdcentral och på folktandvården efter att regionfullmäktige tagit det definitiva beslutet om att bygga ett nytt vårdcentrum på Råslätt utanför Jönköping.

– Det gläder mig, roligt att höra. Det är lite av en labyrint här nu och en ny bra byggnad drar till sig fler läkare, säger Sulaiman Khairy, underläkare.

På plats fanns regionråd Marcus Eskdahl (S) och kommunalråd Mona Forsberg (S) som bjöd personalen på tårta för att fira beslutet.

– Mona och jag har jobbat med den här frågan hela mandatperioden. Så vi är oerhört glada att beslutet äntligen är i hamn, säger Marcus Eskdahl.

Socialdemokraterna som sitter i opposition både i Region Jönköpings län och i Jönköpings kommun har drivit frågan sedan 2010.

Behöver ytan

Råslätts vårdcentrum ska samla vårdcentral, folktandvård och familjecentral på ett och samma plan i den nya byggnaden.

– Välbehövligt, vi behöver ytan. Även om vi skulle behöva anställa folk så har vi inte ytan nu, säger Anna Magnusson som är tandhygienist och klinikchef.

Bland annat säger personalen att det är viktigt med ett gemensamt och tilltalande väntrum som ger patienten ett tryggt mottagande oavsett vart den ska i byggnaden.

facebook Twitter Email