Ministern firade sänkt pensionärsskatt i Jönköping

Den 18-19 januari betalas pensionen ut med sänkt skatt för 75 procent av alla personer över 65 år. För att uppmärksamma detta besökte justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Jönköping för att samtala med pensionärer. Under dagen träffade han också lokalpolis och andra aktörer på bostadsområdet Öxnehaga.

Under torsdagen besökte justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Jönköping. Där träffade han bland annat pensionärer på Seniorernas hus för ett samtal om pensionärernas villkor och för att fira att de första utbetalningarna genomförts sedan pensionärsskatten sänkts vid årsskiftet.

– Det känns roligt att träffa så många äldre en dag som den här när vi tar ännu ett steg för att avskaffa den orättvisa pensionärsskatten, säger Morgan Johansson, som även talade på ett möte på äldreboendet Fridhäll i Taberg.

”Samarbete är avgörande i det brottsförebyggande arbetet”

Under besöket i Jönköping gjorde han även ett besök hos Polisen och åkte tillsammans med dem till Fritidsgården Forum på Öxnehaga för att samtala om polisens samverkan med andra aktörer. Där träffade de bland annat ungdomar, ungdomsledare, representanter för räddningstjänst och Vätterhem.

– Det var ett väldigt fint besök på fritidsgården. Samarbete mellan polis, bostadsbolag och kommun är avgörande för det brottsförebyggande arbetet, säger Morgan Johansson.

facebook Twitter Email