Ledande S-politiker: Höj barnbidraget!

I samband med ett möte med länets socialdemokratiska kommunalråd, regionråd och riksdagsledamöter beslutade man att uppmana den socialdemokratisk ledda regeringen att höja barnbidraget i höstens budget.

Att höja barnbidraget är ett socialdemokratiskt vallöfte, och det har inte höjts på ett decennium trots kostnadsutvecklingen. I ett läge där den socialdemokratiskt ledda regeringen med ansvarsfull ekonomisk politik skapat ett reformutrymme i budgeten vill socialdemokratiska kommunalråd, regionråd och riksdagsledamöter från Jönköpings län att detta används för att höja barnbidraget. Detta krav enades man om under ett möte på fredagen.

”Vi behöver satsa på ökad jämlikhet”

– För mig handlar det om klassisk socialdemokratisk politik – att satsa på den gemensamma välfärden. Vi ser att klyftorna i samhället har ökat under en längre tid, och då behöver vi använda de resurser vi har för ökad jämlikhet. Det här handlar om att ge alla barn och ungdomar goda förutsättningar att växa och utvecklas, säger regionrådet och partidistriktets ordförande Carina Ödebrink.

Att höja barnbidraget beskrivs som en konkret jämlikhetsreform som gör skillnad i människors vardag på riktigt.

Vallöfte

– Barnbidraget är ett exempel på bra fördelningspolitik som skapar större jämlikhet i samhället. Att höja barnbidraget ligger också i linje med tidigare satsningar som regeringen gjort under mandatperioden med exempelvis glasögonsbidrag och avgiftsfri medicin för barn och ungdomar. Samtidigt är det ett vallöfte, och nu när det finns ekonomiskt utrymme tycker vi att det är dags att regeringen levererar, säger Johanna Haraldsson, riksdagsledamot från Jönköpings län.

facebook Twitter Email