Jönköpings län vinnare när nya YH-utbildningar presenterades

När Myndigheten för Yrkeshögskolan presenterade vilka nya utbildningar som får starta blev Jönköpings län en riktig vinnare. Totalt startas 31 nya utbildningar i länet.

31 nya yrkeshögskoleutbildningar har blivit beviljade i Jönköpings län. Bland annat startas utbildningar till automation- och robotingenjör, CNC-tekniker, och tandsköterska. Detta kan jämföras med förra året då 15 utbildningar beviljades i länet.

”Alla som kan jobba ska jobba”

– Vi vet att yrkeshögskolan är ett kraftigt verktyg för att få fler i arbete och på så sätt sänka arbetslösheten. Alla som kan jobba ska jobba. Det är glädjande att vi har en regering som vill satsa på utbildning för att rusta människor för framtidens arbetsmarknad, säger riksdagsledamoten Thomas Strand.

I hela landet beviljades 525 utbildningar med totalt cirka 36 000 nya utbildningsplatser. Detta är enligt Myndigheten för Yrkeshögskolan den högsta beviljandegraden någonsin, och det är ett resultat av regeringens satsningar på Kunskapslyftet.

Utbildningsnivån – en framtidsutmaning

– En stor utmaning för Jönköpings län framöver kommer att vara att höja utbildningsnivån. Jämfört med andra län är utbildningsnivån här generellt sett låg. Det är därför väldigt glädjande att Jönköpings län tilldelas fler YH-utbildningar, säger Thomas Strand.

facebook Twitter Email